Joskus Thaimaan reissulla ostin katukeittiöstä aivan taivaallisen hyvää papaijasalaattia. Siitä lähtien olen kaivannut tuota herkkua ja huomasin, että sitähän voi hyvin valmistaa kotoisasti kaalesta.

Salaatti toimii joko lisukkeena eri ruokalajejen kanssa tai ihan sellaisenaan ruokaisana salaattina, kun lisää päälle esim. katkarapuja, tofua tai kanaa. Tässä versiossa on mukana valkosipuli—yrttimarinoituja jättikatkaravun pyrstöjä.

Thaimaalainen kaalisalaatti

500 g kaalta
3 porkkanaa
1 valkosipulinkynsi
1 punainen tuore chili / kuivattua chilirouhetta
1,5 rkl intiaanisokeria / ruokosokeria / tavallista sokeria
1 limen mehu
2rkl kalakastiketta / soijakastiketta
0,5-1 dl paahdettuja, suolattuja maapähkinöitä
1 nippu tuoretta korianteria / thai-basilikaa

Purista valkosipuli tai pilko/hakkaa se pienen pieniksi palasiksi. Sekoita mausteet (valkosipuli, sokeri, limen mehu, kala-/soijakastike) keskenään mausteliemeksi ja anna sokerin liueta rauhassa liemeen. Sekoita hyvin.

Pilko kaali ohuiksi suikaleiksi. Raasta porkkanat raastimen isolla terällä. Pilko myös chili pienen pieniksi suikaleiksi. Sekoita kaali, porkkana ja chili keskenään. Jos käytät kuivattua chiliä, sekoita myös se kasvisten joukkoon. Pilko tuore korianteri / thai-basilika.

Sekoita maustekastike hyvin kaalisalaatin joukkoon. Sekoita mukaan myös osa tuoreesta korianterista / thai-basilikasta sekä osa maapähkinöistä.

Koristele salaatti tuoreella korianterilla / thai-basilikalla ja maapähkinöillä.

Hyvää ruokahalua! ฮืวาอา รัวคาฮาลัว!

Reseptin laatija ja kuvat: Terhi Suvilehto