Työryhmät

Osuuskunta toimii työryhmissä

Osuuskunnan jäsen voi toimia yhdessä tai useammassa työryhmässä oman valintansa mukaan. Osuuskunnan jäsen tekee talkoominiminsä (14 h koko sato-osuus / 7h puolikas sato-osuus) osallistumalla valitsemansa ryhmän toimintaan.

Vuodesta 2015 lähtien Ruokaosuuskunta on toiminut vuosikokouksen päätöksen mukaisesti työryhmissä.

Ryhmät 2017


Peltotyöt

Pellon viljelemisestä vastaavat osuuskunnan palkkaamat ammattilaiset. Vuonna 2017 pellolla työskentelevät palkattuina viljelijät Heidi Hovi, Pentti Okkonen, Tau Lehto ja Orest Lazepka.

Viljelykauden aikana huhtikuusta marraskuun loppuun viljelijöiden apuna toimivat osuuskuntalaisten muodostamat peltotiimi.  Työryhmä osallistuu seuraaviin töihin pellolla:

 • Kevättyöt: Toukokuusta juhannukseen valmistelemme peltopenkkejä, istutamme taimia ja kylvämme siemeniä.
 • Kasvukausi: Kesäkuun alusta syyskuun loppuun on tärkein työkausi. Kitkemme ja harvennamme varmistaaksemme hyvän sadon.
 • Sadonkorjuu: Satoa korjataan sadonjakojen aikaan pääasiassa elokuusta marraskuuhun, mutta varhaisvihanneksia jo kesäkuusta alkaen. Heinäkuussa on kolmen viikon tauko.

Yhteyshenkilö: Marja-Liisa Lampinen

Rakennusryhmä

Rakennusryhmä vastaa siitä, että pellolla olevat huoltorakennukset pysyvät pystyssä ja näyttävät siisteiltä.

Yhteyshenkilö: Joonas Pekkanen

Talkooruokailuryhmä

Talkooruokailuryhmä suunnittelee ja järjestää talkooruokailun osuuskunnan yhteisiin talkoisiin.

Yhteyshenkilö: Hilkka Helsti

Sadonjako

Sadonjakoryhmä suunnittelee ja toteuttaa osuuskunnan sadonjaon. Sadonjakoja on kasvukauden kulusta riippuen noin kesäkuun loppupuolelta heinäkuun alkuun ja uudelleen elokuun puolivälistä marraskuulle saakka.

Yhteyshenkilö: Olli Repo

Kuljetusryhmä

Kuljetusryhmä vastaa osuuskunnan tarpeellisten kuljetusten järjestämisestä.

Yhteyshenkilö: Joonas Pekkanen

Reseptit ja sadonjalostus

Resepti- ja sadonjalostusryhmä auttaa osuuskuntalaisia hyödyntämään satokauden tuotteita kehittelemällä ja jakamalla reseptejä. Samalla työryhmä edistää kestävän gastronomian ideaa.

Yhteyshenkilö:

KVT-leiriryhmä

KVT-ryhmä organisoi osuuskunnan isännöimän kansainvälisen työleirin, joka pidetään 25.6 – 9.7.2017. Työleiriläiset majoittuvat Vantaan Steinerkoululle ja tekevät peltotöitä Korson pellolla. Työryhmä järjestää leiriläisille majoitus- ja työvaatteet, suunnittelee leirin ruokailun ja järjestää leiriläisille vapaa-ajantoimintaa. Ryhmä toimii tiiviissä yhteistyössä leirinohjaajien ja kansainvälisen työleirijärjestön kanssa.

Yhteyshenkilö: Eeva Berglund ja Henrik Hakala

Kekrijuhlaryhmä

Kekrijuhlaryhmä suunnittelee ja järjestää osuuskunnan yhteiset kekri- eli sadonkorjuujuhlat syksyllä 2017.

Yhteyshenkilö: Hilkka Helsti

Tapahtumaryhmä

Tapahtumaryhmä vastaa osuuskunnan osallistumisesta erilaisille ruokatoreille ja muihin tapahtumiin.

Yhteyshenkilö: Olli Repo

Ruokapiiriryhmä

Ruokapiiriryhmä vastaa osuuskuntaan kuuluvan Herttoniemen ruokapiirin toiminnan ylläpidosta ja kehittämisestä.

Yhteyshenkilö: Olli Repo

Osuuskunnan hallinto

Hallitus

Osuukunnan hallitus vastaa osuukunnan toiminnan suunnittelusta ja varojen käytöstä osuuskuntalain edellyttämällä tavalla. Hallituksen valitsee osuuskunnan vuosikokous. Hallitus kokoontuu kasvukaudella noin kuukauden välein. Hallituksen jäsenet 2017.

Jäsenrekisterit

Jäsenrekisteriryhmä varmistaa, että osuukunnan ja ruokapiirin jäsenreksiterit ovat ajan tasalla ja lainmukaisesti järjestetty. Työryhmä vastaa lisäksi yhdessä taloudenhoitotiimin kanssa siitä, että jäsen-, sato- ja muut maksut kohdistuvat oikein.

Yhteyshenkilöt: Kirsi Chavda

Taloudenhoito

Taloudenhoitoryhmä vastaa osuuskunnan budjetin seurannasta, taloushallinnon prosessien ylläpidosta ja kehittämisstä ja taloudenpitoon liittyvästä viestinnästä.

Yhteyshenkilöt: Laura Kawachi

Varainhankinta

Varainhakintaryhmä vastaa varainhankinnan suunnittelusta ja toteuttamisesta mukaan lukien sponsoroinnista, julkisista avustuksista ja mahdollisesta lahjoitusten ja oheismyynnin hankkimisesta.

Yhteyshenkilöt: Joonas Pekkanen ja Olli Repo

Viestintä

Viestintäryhmä koordinoi osuuskunnan viestintää ja vastaa osuuskunnan markkinoinnista ja mediasuhteiden hoitamisesta. Viestintäryhmä huolehtii osuuskunnan verkkosivujen ylläpidosta ja kehittää niitä edelleen. Viestintäryhmä vastaa myös Ruokaosuuskunnan toiminnan esittelystä eri tapahtumissa.

Yhteyshenkilöt: Joonas Pekkanen ja Olli Repo

4 vastausta kohteessa Työryhmät

 1. Maisa Lovio sanoo:

  Osallistun työryhmään Peltotyöt

 2. Hertta Simola sanoo:

  Minulla on opiskeluajoilta kokemusta suurten porukoiden (teatteriryhmät, juhlat, leikkimiliset olympialaiset) ruokkimisesta edullisesti, tehokkaasti ja perusraak-aineista lähtien. Suurin n. 10h tiimin kanssa hoitamani juttu oli 250-300 hlö viikonlopun ruokailut tapajtuman majoituskoululla. Osallistun mielelläni talkooruokailutiimin, kekritiimin ja/tai kvt-leirin järjestelyyn. Olen päivätyössä osin Kotkassa ja osin toimistotyössä Helsingissä ja jään äitiylomalle viimeistään lokskuun alussa. Minulle sopii parhaiten projektiluontoinen osallistuminen viikottaisen tms. sijaan. Myös autoni on tarvittaessa käytettävissä.

  • Veera Ristikartano sanoo:

   Hei, Ruokaosuuskunnan toive on, että jäsenet ilmoittautuvat Työryhmiin vastaamalla heille sähköpostilla lähetetyn jäsenkyselyyn (Työryhmä- ja resurssikysely). Tässä vielä linkki kyselyyn.

 3. Johanna Hammarberg sanoo:

  Moi,
  Miksi välivuosi maksaa? Onko siitä jotain kuluja osuuskunnalle, että joku pitää välivuoden?
  Tarkoituksemme oli pitää välivuosi, mutta maksaminen siitä tuntuu varsin oudolta. Voisiko joku valaista tämän päätöksen taustoja?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *